به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویی صبح امروز شنبه 19 بهمن ماه در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در این نشست رسانه ای محسن محمدی دبیر، سپهر شریف زاده معاون بین الملل و مریم درویش روابط عمومی جشنواره حضور داشتند.
در ابتدای نشست محمدی با ارائه اطلاعاتی از دوره های پیشین جشنواره توضیح داد: نخستین دوره از جشنواره در سال 1375 با همت تعدادی از دانشجویان علاقمند دانشکده سینما تئاتر و کانون تئاتر دانشگاهی برپا شد. از دوره ششم این جشنواره به شکل بین المللی برگزار شد اما متاسفانه در طول سالهای گذشته در برگزاری این جشنواره وقفه هایی ایجاد شده و در برخی مواقع با فاصله دو سال یا سه سال یکبار برپا شده است.
وی متذکر شد: قبل از آغاز بخش های صحنه ای و خیابانی جشنواره کارگاه های آموزشی مختلفی در تهران و شهرستانهایی چون شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه مازندران برگزار شد. از آنجا که اکثر کارهای عروسکی شهرستان ها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند برپایی چنین کارگاه هایی در کیفیت آثار شهرستان ها بسیار تاثیرگذار است. امسال در بخش صحنه ای نمایشهایی از شهرستان وجود ندارد اما در بخش خیابانی 3 نمایش از شهرستان های مختلف داریم.
محمدی با اشاره به کارگاههای آموزشی شهر تهران گفت: همچنین در تهران نیز کارگاه های بیان، قالب گیری، ساختار عروسکهای انیمیشن و نورپردازی در تئاتر عروسکی برگزار شده است. جشنواره در بخش های مختلف بزرگسال، کودک و نوجوان، خیابانی، نمایشنامه نویسی، پژوهش، ماسک و عروسک و پوستر و عکس برگزار می شود که به دلیل اینکه آثار بخش های پژوهش و ماسک و عروسک کمتر از حد نصاب بودند این بخش ها به شکل غیررقابتی برپا می شوند.
دبیر جشنواره ادامه داد: افتتاحیه جشنواره 26 بهمن ماه در خانه هنرمندان به شکل کارناوالی و با برنامه های متنوع برگزار می شود. 10 تا 16 اسفند هم نمایشگاه پوستر و عکس در لابی تماشاخانه ایرانشهر برپا خواهد شد.
در ادامه سپهر شریفی راد در ارتباط با بخش بین الملل جشنواره توضیح داد: در این دوره در بخش بین الملل تنها گروه های دانشجویی عروسکی را دعوت به حضور کردیم چون این جشنواره دانشجویی است و با حضور گروه های مختلف تئاتر دانشجویی بچه های ایرانی فرصت محک زدن خود را پیدا می کنند. در همین راستا ما فراخوان انگلیسی جشنواره را به اکثر دانشگاه های عروسکی دنیا ارسال کردیم که کشوهای مختلفی چون اکراین، لهستان، اسپانیا، مجارستان، شیلی، آلمان و کرواسی بریا حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند. در نهایت 6 اثر برای حضور در جشنواره پذیرفته شد که متاسفانه به خاطر مسائل مالی 4 گروه حذف و امسال ما تنها میزبان دو گروه خارجی از آلمان و اکراین خواهیم بود.
وی یادآور شد: همچنین از 5 مهمان خارجی که برای حضور در جشنواره دعوت شده بودند یکی از آنها باز هم به خاطر مسائل مالی انصراف خود را اعلام کرد. همچنین جلسات نقد و بررسی آثار اجرا شده صبح روز بعد از اجرا با حضور نرگس مجد و الن لکوک در سالن امیرخانی خانه هنرمندان برگزار می شود.
در ادامه این نشست رسانه ای با انتقاد از عدم انسجامی که در برگزاری جشنواره وجود دارد گفت: متاسفانه هیچ ضمانتی برای ادامه پیدا کردن این جشنواره وجود ندارد و هر دبیر یکه در هر دوره مسئولیت برپایی جشنواره را می پذیرد باید از صفر همه چیز را آغاز کند تا زمانی که جشنواره ساختار درستی پیدا نکند وضع به همین منوال خواهد بود. پیشنهاد من به خانه تئاتر دانشگاهی این بود که جشنواره باید برای انسجام و اعتبار بین المللی زمان برگزاری مشخصی داشته باشد.
وی تصریح کرد: در دبیرخانه جشنواره همه تلاشمان این بود تا برای دبیر دوره بعد چیزی به جا بگذاریم تا او هم مجبور نباشد مثل ما از صفر شروع کند. متاسفانه 60 -70 درصد از انرزی ما به جای تمرکز بر امور جشنواره صرف تامین مسائل مالی می شود. تنها به کمک خود بچه های بود که توانستیم این دوره را مدیریت کنیم. نماینده فرهنگی وزارت علوم و دانشگاه به ما قول مساعدت و حمایت دادند که امیدوارم این حمایتها سریعتر انجام گیرد.
محمدی ادامه داد: کشمکش هایی در ارتباط با این جشنواره وجود دارد و وزارت علوم می خواهد که آن را در زیر مجموعه خود قرار دهد اما بهترین شرایط برای جشنواره این است که به شکل جشنواره یا دانشگاهی بماند اما معتقدم که ساختارش باید تغییر کند و مشارکت دانشگاه هنر و وزارت علوم در آن به یک میزان باشد.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی دانشجویی که بعد از وقفهای یک ساله قرار بود از 29 دی تا 5 بهمن ماه برگزار شود به 26 بهمن تا 3 اسفندماه موکول شد. این جشنواره از معتبرترین جشنوارههای تئاتر دانشجویی و عروسکی ایران است.
نظر شما